Tallipaikat

maalisjussi2.jpg

Pihattoon voimme ottaa tällä hetkellä muutaman 1-2-vuotiaan varsan kasvamaan ja oppimaan hevosten välisen viestinnän hienouksia eri-ikäisiltä lajikumppaneilta. Tiedustelut suoraan Sannalta, p. 0400907151. sanna.hukkanen(at)meili.fi 

 

 

Aktiivitalli on ihanteellinen ympäristö kaikille hevosille mutta erityisesti varsoille ja nuorille hevosille sekä hevosille, joilla on:

*hengitystie- tai muita terveysongelmia

*käytösongelmia

*vaikeuksia kasvattaa tai ylläpitää lihasmassaa.

 

 Asiakaspalautetta:

"Täällä on niin mukava olla kun saa olla oma itsensä. Saa nauraa ja voi myös sanoa, jos jokin asia harmittaa." (Hevosenomistaja)

"Olen niin onnellinen kun olemme täällä!" (Tallillamme puolisen vuotta asuneen hevosen omistaja.)

"Tukea ja apua teillä saa ihanasti. Ja puitteethan on huikeen hyvät. Helppo oli aloittaa hevosen omistajuus teillä." (Hevosenomistaja)

"Meidän matka jatkuu nyt takaisin kotikonnuille. Kiitokset Sannalle ja muille tallin ihmisille ja eläimille mukavasta ajasta yhdessä. On ollu ihanaa kun sekä minut että hevonen otettiin saman tien mukaan, osaksi talliporukkaa.

Pääsimme hevoseni kanssa osallistumaan monelle mukavalle yhteiselle retkelle ja harrastushetkelle. Teidän tallilla on loistava ilmapiiri ja hevosten hyvinvoinnista huolehditaan hämmästyttävän hyvin. Hevoseni ja minä todella nautimme olostamme Peltolan tilalla!" (Hevosenomistaja lähtiessään takaisin kotiseudulleen hevosensa kanssa.)

 

Tilallemme valmistui syksyllä 2012 25-paikkainen aktiivitalli. Uuden tallin pihatossa on tilaa 20 hevoselle ja tallissa viisi karsinaa.  Käyttettävissä on pesukarsina, wc sekä satula-, loimi- ja taukohuone. Tarhatiloja kehitetään kokoajan Paddoc Paradise- ajatusta vastaamaan, kesällä laidunkausi on pitkä monipuolisten ja reilun kokoisten laitumien ansiosta.  Tallilla on ratsastustunteja viikoittain ja kursseja pitkin vuotta sekä saatavilla eläinhomeopaatin ja eläinten luontaishoitajan palvelut. Kengittäjä käy sännöllisesti vähintään kerran kuussa.

maalistalli.jpg 

 

Lisäksi hevosenomistajan käytössä on täysin remontoitu valaistu ratsastuskenttä sekä estekalusto. Suunnittelemme myös valmistuvaksi ajo- ja ratsastusreitin tilamme omille maille sekä extreme-trail radan. Kuvia ja lisätietoa päivitän tänne sitä mukaa kun tilat valmistuvat.

 

Aktiivitalli on ihanteellinen kasvupaikka nuorille hevosille. Laumassa ne oppivat hevosten käyttäytymissäännöt vanhempien ja viisaampien opastuksessa sekä saavat runsaasti liikuntaa ja raitista ilmaa. Samasta syystä esim. hengityselinvaivoista kärsivät hevoset hyötyvät aktiivitallielämästä. Toki laumassa eläminen ja liikkumisen vapaus on kaikenlaisille hevosille yleensä hyvin myönteinen kokemus.

 

Pihatossa hevosen saa pysymään hyvässä lihavuuskunnossa. Samoin väkirehuruokkijan mahdollistama annosten jakaminen useamman kerran päivässä lisää hevosen ruokahalua ja saa sen käyttämään rehun paremmin hyväkseen. Joten jos hevosellasi on ongelmia pitää massaa yllään, kannattaa kokeilla aktiivitallia.

Vesi- ja heinätarjoilu on hevosille pääsääntöisesti ulkona. Myös väkirehukioski sijaitsee ulkona omassa katoksessaan. Pihaton asukkaat pääsevät kuitenkin halutessaan eristettyyn makuuhalliin nukkumaan. Talvisin makuuhalli on selkeästi lämpimämpi kuin ulkoilma ja kesäisin se tarjoaa viileää varjoa ja suojaa ötököiltä. Liikutuksen jälkeen voit jättää hikisen hevosesi talliin sisälle kuivumaan ennen kuin laskemme sen pihattoon takaisin. maalispihatto.jpg

 

Kaikki hevoset pääsevät kesällä laitumelle. Laitumet ovat monipuoliset ja niitä on reilusti. Hoikille hevosille löytyy vahvempia laidunohkoja ja pullukoille köyhempiä. 

Talvitarhat pyrimme rakentamaan aktiivitallien "huvipuistoperiaatteella" eli niin, että hevoset saavat liikuntaa huomaamattaan ja huvittamalla itseään eri toiminnoissa.

img_0962_640x430.jpg

 

 

 

 

Tallipaikan hinta on vähintään kaksivuotiaille hevosille 365€/kk. Tämänkesäiset varsat 315€, vuosikkaat 340€. Saman perheen toinen hevonen -25€/kk.  Tervetuloa tutustumaan! :)

 

maalistalli4.jpg

 

Tallipaikkoja voi tiedustella Sannalta p. 0400-907 151 tai sähköpostitse osoitteesta sanna.hukkanen(at)meili.fi.

 

 

Ajankohtaista tietoa tilamme tapahtumista löydät myös Facebookista. :)

 

 

img_0958_640x430.jpg